Klankbord voor opvolgers

Ik ben geboren in het ondernemersgezin achter het familiebedrijf Concorp, een zoetwarenbedrijf bekend van de merken Autodrop, Oldtimers, Fisherman’s Friend, Ricola e.a. (Concorp.nl). Wij hebben als familie de wens het familiegedachtegoed voort te zetten en relevant te houden voor toekomstige generaties. Een proces dat wij als 3e generatie al ruim 10 jaar doorlopen. Ik ben dus ervaringsdeskundige. Daarom ondersteun ik graag opvolgers die aan het begin van hun proces staan, om hun aandeelhouders rol in te vullen, en bij het vinden van hun weg in en met het bedrijf. Dit doe ik middels het delen van mijn verhaal of een actieve verhalen-deel sessie.

Logo 3 Klankbord

Wil je hierover verder praten?

Kun je mijn hulp gebruiken als klankbord (of activator) bij jullie opvolgingsproces? Ben je geïnteresseerd in mijn verhaal? Of heb je behoefte om te sparren? Stuur me dan een bericht via het 'contactformulier'. Bellen of mailen kan natuurlijk ook.

Afbeelding kikkers

Mijn verhaal ‘Onze generatiewissel’

Op een dag is de generatiewissel juridisch en fiscaal geregeld, en ben je ineens aandeelhouder. En dan? Ik neem je mee in de overdracht naar onze 3e generatie. Vanaf de dag dat we aandeelhouder werden tot nu. De zoektocht naar de eigen weg in en met het bedrijf en bij de invulling van de aandeelhoudersrol. Het vinden van de balans tussen eigenaarschap, bedrijf en familie. De rolverdeling tussen de aandeelhouders. Ook de emotionele kant van het proces komt aan bod, de twijfel en de frustratie waar vaak niet over gesproken kan worden. Aan de hand van deze onderwerpen komt er zeker een mooi gesprek op gang. Ervaringen over ‘onze generatiewissel’ deelde ik eerder in diverse familiebedrijven netwerken.          

Spreker & Sparringpartner

Elkaar verhalen vertellen is een krachtige manier om van en met elkaar te leren. Ons brein kan informatie die in de vorm van een verhaal tot ons komt makkelijker verwerken. Een persoonlijke ervaring maakt vaak meer duidelijk dan uitleg of theorie. En bij een verhaal komen er soortgelijke eigen ervaringen naar boven. Daarom deel ik graag mijn persoonlijk verhaal over opvolging binnen het familiebedrijf. Ook kunnen we middels een verhalen-deel sessie actief kennis en ervaringen delen. Door te reflecteren op mijn verhaal en dit te koppelen aan eigen ervaringen ontstaat langzaamaan gedeelde betekenis en begrip, en ontstaan er nieuwe ideeën. En last, but not least, doordat het niet alleen op rationeel maar ook op emotioneel niveau raakt, ontstaat er energie en versterkt het gevoel van saamhorigheid.

Foto klankbord opvolgers

Klankbord voor opvolgers

Ik ben geboren in het ondernemersgezin achter het familiebedrijf Concorp, een zoetwarenbedrijf bekend van de merken Autodrop, Oldtimers, Fisherman’s Friend, Ricola e.a. (Concorp.nl). Wij hebben als familie de wens het familiegedachtegoed voort te zetten en relevant te houden voor toekomstige generaties. Een proces dat wij als 3e generatie al ruim 10 jaar doorlopen. Ik ben dus ervaringsdeskundige. Daarom ondersteun ik graag opvolgers die aan het begin van hun proces staan, om hun aandeelhouders rol in te vullen, en bij het vinden van hun weg in en met het bedrijf. Dit doe ik middels het delen van mijn verhaal of een actieve verhalen-deel sessie.

Logo 3 Klankbord

Wil je hierover verder praten?

Kun je mijn hulp gebruiken als klankbord (of activator) bij jullie opvolgingsproces? Ben je geïnteresseerd in mijn verhaal? Of heb je behoefte om te sparren? Stuur me dan een bericht via het 'contactformulier'. Bellen of mailen kan natuurlijk ook.

Afbeelding kikkers

Mijn verhaal ‘Onze generatiewissel’

Op een dag is de generatiewissel juridisch en fiscaal geregeld, en ben je ineens aandeelhouder. En dan? Ik neem je mee in de overdracht naar onze 3e generatie. Vanaf de dag dat we aandeelhouder werden tot nu. De zoektocht naar de eigen weg in en met het bedrijf en bij de invulling van de aandeelhoudersrol. Het vinden van de balans tussen eigenaarschap, bedrijf en familie. De rolverdeling tussen de aandeelhouders. Ook de emotionele kant van het proces komt aan bod, de twijfel en de frustratie waar vaak niet over gesproken kan worden. Aan de hand van deze onderwerpen komt er zeker een mooi gesprek op gang. Ervaringen over ‘onze generatiewissel’ deelde ik eerder in diverse familiebedrijven netwerken.          

Spreker & Sparringpartner

Elkaar verhalen vertellen is een krachtige manier om van en met elkaar te leren. Ons brein kan informatie die in de vorm van een verhaal tot ons komt makkelijker verwerken. Een persoonlijke ervaring maakt vaak meer duidelijk dan uitleg of theorie. En bij een verhaal komen er soortgelijke eigen ervaringen naar boven. Daarom deel ik graag mijn persoonlijk verhaal over opvolging binnen het familiebedrijf. Ook kunnen we middels een verhalen-deel sessie actief kennis en ervaringen delen. Door te reflecteren op mijn verhaal en dit te koppelen aan eigen ervaringen ontstaat langzaamaan gedeelde betekenis en begrip, en ontstaan er nieuwe ideeën. En last, but not least, doordat het niet alleen op rationeel maar ook op emotioneel niveau raakt, ontstaat er energie en versterkt het gevoel van saamhorigheid.

Foto klankbord opvolgers